USKO, TOIVO JA PSYKOLOGI(A)

 

Ylisukupolvinen traumatisoituminen on sävyttänyt koko elämääni. Kahdesta pitkästä terapiaprosessista olen saanut ymmärrystä ja ajattelun työkaluja, mutta kestävimmän avun ja syvimmän lohdutuksen koen saaneeni tiellä, jolle minut lähes 30 vuotta sitten veti tämä Raamatun sana:

"Kun hän ei säästänyt omaa Poikaansakaan vaan antoi hänet kuolemaan kaikkien meidän puolestamme, kuinka hän ei lahjoittaisi Poikansa mukana meille kaikkea muutakin?"   Paavalin kirje roomalaisille 8:32

 

Uskoni kolmiyhteiseen Jumalaan on arkinen kudelma, jossa sitkeiden pelon ja riittämättömyyden tunteiden rinnalla kulkevat lahjaksi saatu rohkeus, ymmärrys ja lohdutus. Kokemukset ovat saaneet sanallisen muotonsa julkaistuissa ja julkaisemattomissa teksteissä ja laitan joitakin esille näille sivuille toiveena, että ne voisivat rohkaista ja lohduttaa muitakin. Voit lukea niitä Tekstejä - sivuilta.

Henkilökohtaisten teemojen ohella olen opiskeluajoista asti ollut kiinnostunut siitä, miten erilaiset uskomisen tavat ja näkemykset kohtaavat inhimillisen todellisuuden. Myönteisistä puolistaan huolimatta uskonnollinen toiminta voi puutteellisimmillaan olla tukahduttavaa vallankäyttöä, josta irrottautuminen avarammalle on haastavaa mutta mahdollista. Aiheesta lisää Uskonnon uhrit -sivuilla.

 

 


 

 

 

Powered by Aava 3