ELÄMÄNTAPAMUUTOS

 

ELÄMÄNTAPAMUUTOS 

(Esim. Painonhallinta, liikunnan lisääminen, työnteon vähentäminen ja palautumisen turvaaminen, "EI":n sanomisen opettelu)

 

Kukapa meistä ei olisi ollut tilanteessa, jossa jokin totuttu tapa pitäisi saada muuttumaan toisille raiteille. Jonkun haasteena voi olla liikunnan puute, toisen liiallinen työnteko, kolmannella liiallinen syöminen, juominen tai tupakointi. Moni tietää elämäntapamuutosten haasteellisuuden ja on yrittänyt useita kertoja. Paluu vanhaan tapahtuu kuitenkin helposti. Erityisen helposti se tapahtuu, jos on asettanut itselleen liian suuret tavoitteet tai vaatii itseltään liian paljon liian lyhyessä ajassa. Elämäntapamuutoksessa on tärkeää löytää oma tavoite eli asia, jonka itse haluaa muuttaa sekä sopivan pienet keinot tavoitteeseen saavuttamiseksi.

Elämäntapamuutos voi olla liikunnan lisäämistä, painon pudotusta, alkoholin käytön vähentämistä, tupakoinnin lopettamista tai työnteon vähentämistä. Olipa muutoksen kohteena mikä tahansa, se tapahtuu samojen askelten kautta. Psykologipalvelut KIRJO:n Elämäntapamuutostuki pohjautuu Prochaskan ja DiClementen Muutosvaihemalliin, joka mallintaa toimivalla tavalla pysyvän muutoksen edellytykset.

 

Haluaisitko saada pysyvää muutosta elämääsi!

Ota yhteyttä! Mietitään mikä tavoite on Sinulle hyvä ja millaisin keinoin pääset tavoitteeseesi!

Powered by Aava 3